Black Eagles

a fekete sasok otthona

Slide 1

Bejelentkezés

Elköltöztünk

feketesasok.eu


Vasárnapi GUILD MISSION-ök kezdési ideje 20:00 óra. Takarítottunk (és még fogunk).

írta: Lana

Mivel nincs szükségünk annyi meritre, és nincs personal rewardja sem, a Guild Trek-eket nem belátható időtartamra felfüggesztjük.
A guildből a napokban eltávolítottuk azokat a játékosokat, akik egyáltalán nem játszanak, és aktív korukban sem illeszkedtek be kellőképp. Ha netán valaki olyan is belekerült volna (vagy a későbbiekben bekerül) a tisztogatásba, aki még aktív, nálam (vagy bármelyik offinál) jelezheti visszavételi kérelmét.


Vasárnapi GUILD MISSION-ök kezdési ideje (19:45) 20:00 órára változik.

írta: Lana

Mint ismeretes, átköltöztünk a Gunnars Hold szerverre. Mivel az ottani céhes infrastruktúra kiépítés alatt van, és egyébként is sok jó ember több felskálázott mobot kap, összefogunk az Árnyjárók klánnal, és a továbbiakban velük (is) csináljuk a céhes küldetéseket. Mivel az eddigi 21 órás kezdés amúgy is elég késő, 30 felett már rozsdásodnak a csontok, valamint az ÁJ is korábbi eventekhez szokott eddig, a közös céhes küldetések ezután 20:00-tól kezdődnek. Az órarend/terv tehát a következő:

- 19:45 körül lenyomjuk gyorsan a Trek-et, hogy az ne tartsa fel a közös guild eventeket. (A trek-ért nem jár személyes jutalom, aki jön, annak TS kötelező!)
- 20:00 körül kivonulunk Lions Arch-tól északra fekvő területre, partikat csinálunk partivezetőkkel. Ami BEG-nél is ki van fejlesztve, azt a BEG-be repizve csináljuk. (jelenleg a Bounty, de hamarosan meglesz a Rush is) Ha ezekkel megvagyunk, az ÁJ-ba repizve folytatjuk.


Hogyan regisztráljunk és mit tegyünk tippek!

írta: Lana

A BEG-be tartozó (ill. leendő) játékostársaknak a regisztráció poklának 3 bugyrát kell végigjárják.

 1. A játékban keresniük kell egy személyt, aki invitálja őket a klánba. El kell fogadni, és Represent-elni kell a klánt. (Enélkül pl. nem látod a guild chat-et, és a többi guild által adott előnyből - pl. Bónuszok - sem részesülsz.) A meghívás előtt előfordulhat, hogy felkérünk egy TS-es beszélgetésre, hogy felmérjük, illesz-e a klánba.
 2. A játékon belül a Guild fülön általában ott van a TS szerver IP címe. (a jelszót a klántársak megadják) A TS használata a továbbiakban kötelező! Ha esetenként nem tudsz feljönni, mert pl. család alszik, zenét hallgatsz, netán nincs mikrofonod, az rendben van. De hallgatni célszerű minket, és az esetleges kérdéseidre is könnyebb válaszolni ezen keresztül, mint gépelni. A TS különösen instáknál, közös játékok esetén hasznos még, de egyébként is komoly előnyben részesül aki fenn van, hiszen a "menjünk xy instába" mondatok is általában először ott hangzanak el, így több esély van az épp alakuló csapatba bekerülni.
 3. A weboldalon is regisztrálni kell. A regisztrálás után egy adminnak jóvá kell hagynia a regisztrációd! Szólj a játékon belül guild chat-en, hogy ez megtörténjen! (Írj Blackie-nek, vagy valamelyik épp fenn lévő tisztnek.) Biztonsági okokból kérünk, ne a GW-s jelszó-email párosod használd a weboldalra. Ha lehet, a felhasználóneved tükrözze/tartalmazza a játékbeli nevedet, hogy tudjuk, ki is vagy játékban. Ha nem jelzed, hogy regisztráltál, a regisztrációs kérelmedet idővel töröljük. (Ennek oka, hogy néha botok vagy ismeretlenek is megpróbálnak regisztrálni, és ezeket nem tudjuk másképp kiszűrni.)

Játékon belül pedig:

 1. Deríts fel legalább 1 teleportot minden területen, ahol insta van, hogy mehess az esetleges csapatokkal. Ha a guild chat-en elhangzik pl. hogy "COF p1 4/5" az azt jelenti, hogy a Citadel of Flame insta első útjára menne 4 ember, és még van egy szabad hely. Ilyenkor a guild chatre írt jelentkezéssel jelezheted hogy mennél. Emellett használjuk azt a módszert is, hogy sok "mennék" stb. szöveg helyet csak egy + jelet írunk a guild chat-re, jelezve, hogy "adj hozzá a csapathoz".
 2. Érdemes megszerezni a 3 sárkány, fire ele, golem, stb. legközelebbi teleportjait is.
 3. Legyél aktív a klánban! Ha nem figyeled a klánchatet, nem jelentkezel a dungeonokba, eventekre, nem fogsz a klántagságból profitálni.
 4. Mindig kukkants rá a guild ablakra, néha fontos infókat találhatsz a napi üzenetben.

Naptár:

Szerda: guild mission-ök pótlása
Vasárnap: guild mission-ök 20:00 körüli kezdéssel

Lana

   

Üdvözlet Tyria polgárai!

Linsey Murdock vagyok. Néhányan úgy emlékeztek rám mint a Guild Wars Live Team vezetője mielőtt az imádnivaló és tehetséges John Stumme felajánlotta, hogy dolgozhatnék más projekteken is.

Mint a Guild Wars 2 játéktervezője elsősorban a craftoláson és a felszereléseken dolgozom, szóval ez az amiért ma itt vagyok, hogy néhány közelgő új és izgalmas tartalomról beszéljek a tárgyak felszerelések fejlődésében, amelyeken a csapatommal dolgozunk. Mint láthattuk a Guild Wars 2-t felnőni az élő környezetben, észrevettük, hogy a legelszántabb játékosaink megszerezték az Exotic felszerelésüket és elérkeztek a "Legendary falhoz". A legendary felszerelés elkészítésének módját úgy terveztük, hogy hosszú távú célt nyújtson de a játékosok sokkal előbb indultak el ezen az úton, mint amire számítottunk és fusztrálttá váltak a személyes fejlődés hanyatlása/hiánya miatt.

A vágyunk az, hogy olyan játékot alkossunk, mely ugyanúgy maradásra bírja mind a hardcore, mind a casual játékosokat is, viszont nem szeretnénk szemet húnyni a játékosok azon vágya felett sem, hogy érezzék a fejlődést a maximális szint elérése után is. A tárgyak hozzáadásának folyamata igen érzékeny folyamat, normális esetben egy kiegészítőben történnek, de úgy érezzük ez fontos, hogy eleget tegyünk a játékosok alap igényeinek inkább előbb, mint utóbb.

Mindig keményen dolgoztunk azon, hogy valamiféle kielégítő fejlődést biztosítsunk a gear grind(1) helyett és ezen tárgyak fejlesztése sem kivétel ez alól. Azzal, hogy új kihívásokat kínáló harc mechanikát adunk a végjátékhoz, valamint módokat, lehetőségeket arra, hogy enyhítsétek ezeket a felszerelés fejlesztésével, személyes fejlődést ( vagy annak érzetét keltő dolgot - a fordító -) adhatunk hozzá anélkül, hogy a játékban egy folyamatos taposómalom érzetét keltené a felszerelések után való futkosás miatt.

Az eredeti Guild Wars rajongóinak ismerős lehet a megközelítésünk.

Az első végjáték mechanika amit bemutatunk majd, az Agony lesz, amely a Fractals of the Mists (továbbiakban FotM) dungeonban fog bemutatkozni és csak az Infúziókkal (Infusions) lehet enyhíteni.

Új kondíció: Agony

A bevezetésre kerülő FotM dungeonban bemutatunk egy új szörny kondíciót az Agony-t.

Bővebben: Linsey Murdock az Ascended felszerelésekről

   

Ismét itt vagyunk!

írta: Alez


A Black Eagles ismét erőre kapott és a Guild Wars 2-ben is tovább növeli eddigi hírét. A kapuink nyitva állnak az arra érdemesek előtt, várunk mindenkit!

A hivatalos Black Eagles szerver a Whiteside Ridge világ. Itt viszonylag sok másik magyar céh is tanyázik, mint például a variance blog által alapított [VAR] klán, vagy több más is. Sok magyar játékos is itt játszik csakúgy, mint a reddites közösség a [rddt] klán. A világunk még nincs telítve, így jöhettek nyugodtan.

Várunk mindenkit!

Klán Kódexet az oldalon olvassa el, aki még nem tette meg. Klán Fórumot szintén, TS3-ra gyertek!


Hajrá Sasok!

   

Fear Not This Night


   

Egy másik szemszögből a gyógyítás és a halál

Fordította: Alez
Hali, én Jon Peters vagyok, egyike a játék designereknek a Guild Wars 2-nél. Amíg Colin Johanson teljes gőzzel munkálkodik egy titkos projekten, amelyeknek köze van a V8 Juice-hoz és a Moa madarakhoz, addig úgy döntöttünk, hogy elmondjuk, hogyan fog működni a halál, az újraélesztés a Guild Wars 2-ben és hogy ez mit is jelent a szokásos sebző/tank/heal felálláshoz képest, ami minden MMO-ban jelen van.


healing-death-header.jpgBővebben: Gyógyítás és halál

   

A jellegzetességek bemutatása

Nem oly rég az ArenaNet blogján Ben Miller, Guild Wars 2 játéktervezője bemutatta a jellegzetességek rendszerét, ami kiegészíti, módosítja a már jól ismert képzettség- és készletalapú játékot. A cikk fordítását Messen tollából olvashatjátok.

Bővebben: Traits Overview

   

A dinamikus eseményrendszer bemutatása

Múlt héten az Guild Wars 2 vezető tartalomtervezője, Colin Johanson írt egy bemutató szöveget a Guild Wars 2 ígéretesen hangzó dinamikus eseményrendszeréről. Ezt a bemutatót olvashatjátok most itt, magyarul. A szöveg fordítását Endrosznak köszönhetjük.

Bővebben: A dinamikus eseményrendszer

   

Bemutató a Guild Wars 2 harcrendszeréről

Múlt héten a Guild Wars 2 vezető tervezője, Eric Flannum írt egy két részes bemutatót a Guild Wars 2 harcrendszeréről. Ennek a bemutatónak olvashatjátok el mind a két részét magyarul a "Bővebben..." gombra kattintva. A fordítást köszönjük Endrosz-nak és Zhorak-nak

Bővebben: Elso resz kepessegek

   

Artworkokból létrehozott videóprezentációk

A Massively.com  játék portál közzétett egy interjút Daniel Dociu-val az ArenaNet csapat designerével. Láthatunk egy Artworkokból létrehozott videó prezentációt is, vannak köztük olyanok is, amit még soha nem láttunk.


Bővebben: Artworkokból létrehozott videóprezentációk

   

Kérdések és válaszok Jeff Grubb-el

250 év hosszú idő, s ezalatt a világ megváltozott

A Ten Ton Hammer ezen a héten egy pillantást vet a közeledő MMO-ra, a Guild Wars 2-re. Az ArenaNet még nem áll készen, hogy részletesen bemutassa a játékmenetet, viszont nekünk sikerült elkapni egy interjú erejéig az ArenaNet játéktervezőjét, világépítőjét, és úgy alapjában véve a történet minden szegletével foglalkozó Jeff Grubb-ot. Kérdeztük Jeff-et az Ősi Sárkányok ébredéséről a GW2-ben, és hogy hogyan fog változni a világ a 250 éves időintervallumban, ami az eredeti játék és a Guild Wars 2 között van. Olvass tovább, ahol Jeff mesél egy kicsit a játék művészetéről és egész sokat arról, hogy mi várható a játék történetében.

Bővebben: Kérdések és válaszok Jeff Grubb-el

   

Guild Wars 2 - The Races of Tyria

Az új trailerrel együtt, ami bemutatja az új fajokat  sok új részlet jelent meg a játékkal kapcsolatban. Bár a hivatalos fejlesztők még mindig nem kényeztetnek el bennünket új információkkal, a trailer alapján megint elkezdődött a találgatás a játékkal kapcsolatban. Az MMORPG.com egy új interjút tett közzé, ebből emeltem ki az érdekesebb újdonságokat.

Bővebben: Guild Wars 2 - The Races of Tyria

   

Egyre több információ érhető el a Guild Wars 2-ről. Lassan eléri azt a szintet, amivel már el lehet kezdeni egy új weboldal feltöltését. A régi oldal meghagyjuk a jelenlegi formájában hisz nagyon népszerű volt és talán még most is útmutatást ad néhányatoknak, ezért kár lenne a süllyesztőbe dobni.
Új játék, új kalandok, új Black Eagles weboldal.
A régi oldalról elkezdtem átpakolni az ott lévő GW2 információkat. Jelenleg 2 munkasablonnal dolgozunk, ha megjelenik a játék csinálunk egy új sablont, ami jobban fogja tükrözni a játék grafikai világát.
A fórumot egyelőre hagyjuk úgy ahogy van, lehet észrevételeket, ötleteket írni, hisz szeretnénk ha az új oldal is legalább annyi segítséget nyújtana mint a régi.

Bővebben: Kezdetek

   

GW2 információmorzsák

Az elmúlt hónapban sok érdekes információ került napvilágra. Összegyűjtöttem pár érdekesebb információmorzsát, íme:

 • A térképen való utazás az Azura kapuk teszik majd lehetővé
 • A sárkányoknak lesz valamilyen szerepe a PvP-ben is
 • Valószínűleg nem lessz limitálva a csapatokban a létszám
 • Mindenkinek nagyon sok lehetősége lesz arra (a fajválasztáson kívül) hogy megváltoztathassa a fejlődését és történetét
 • Meg lett cáfolva a Nornok hollóvá változási kepéssége (nem lesz repülés)
 • Fajok (mint egész) egymással nem lesznek ellenségesek
 • A játékosok valamilyen tárgy segítségével (ami könnyen megszerezhető lesz) felderíthetik a vízalatti világot is, erre nagyon gyakran lesz lehetőség (legtöbbször a dungeon-okban és hasonló helyeken)
 • Valószínűleg nem lesznek felosztva a kasztok a fajok között
 • A PvP területeken minden skill és felszerelés elérhető lesz. A GW1 -el ellentétben nem kell majd unlockolni őket. Ezzel feleslegessé válik a karakterek PvP és PvE-be való felosztása.
 • A történet semmilyen mértékben nem befolyásolja a PvP-t, ami azt jelenti hogy a fajok között semmilyen háború nem lesz.
 • A világ továbbra is területekre lesz osztva, de a külterületeken találkozni fogunk más játékosokkal is.
 • Minden faj a saját területén kezdi a játékot, úgyhogy a különböző fajú játékosoknak meg kell találniuk majd egymást. A történet kezdete minden fajnál egyedi lesz.
 • Minden amit láthatunk az felderíthető. A trailerben levő hegyek a háttérben fényképnek vagy festménynek tűnnek? Ezeket a hegyek bizony fel lehet deríteni.


A német nyelvű Onlinewelten.com részletekbe belemenő interjút készített Eric Flannum és Ree Soesbee dizájnerekkel, ahol válaszolnak néhány kérdésre a Guild Wars 2 fajaival kapcsolatosan. Olvass tovább az interjú magyar fordításáért...

Bővebben: GW2 információmorzsák